След множество сигнали - за първи път глоба от държавата за изпълнител на магистрала

 (Снимки ЕЦТП)

22 януари 2022 г.

За първи път държавата наложи глоба на строител на автомагистрала в България, като обяви санкция за изпълнителя на АМ "Европа" за лоша организация на движението между "Калотина" и Драгоман.

 

Глобата е наложена и от Агенция "Пътна инфраструктура", и от ДНСК и е резултат от десетките сигнали, подадени до институциите от граждани, но и до неправителствени организации, включително Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП). А това доказва, че общите усилия в името на безопасността по пътищата, които ползват всички граждани на България, имат смисъл.

 

През ноември миналата година екип на ЕЦТП провери какво е състоянието на новопостроена отсечка от АМ "Европа" - от пътен възел Храбърско от км 15+500 до км 32+449.08 = 32+447.20 и етапна връзка. Тогава се натъкнахме на сериозни нарушения, за които сме изготвили подробен доклад.

Още в линка   https://euctp.com/irregularities-in-the-construction-of-the-am-europe.html

 

Репортаж на Би Ти Ви за констатациите относно организацията на движението между "Калотина" и Драгоман.  https://btvnovinite.bg/bulgaria/globa-za-stroitelite-na-magistrala-evropa.html

 

 

Санкцията за строителя на АМ "Европа" е заради тази временна организация на движението

© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies