Пореден изоставен след ремонт път

 (Снимка ЕЦТП)

8 януари 2022 г.

На 28 декември 2021 г. инспекционен екип на Европейския център за транспортни политики посети републикански път III-1004 след сигнал на граждани за опасното състояние, в което е изоставен.

 

На място беше констатирано, че пътят е ремонтиран скоро (лятото на 2021 г.), но към момента е изоставен в състояние, застрашаващо пътната безопасност. Налице са липсваща пътна маркировка, липсващи пътни знаци и ограничителни системи за пътища (мантинели).

 

На моста преди с. Паволче има пропаст, дълбока над 6 метра, и въпреки, че този участък е толкова опасен, там няма поставена никаква мантинела. Голяма част от канавките са запушени от листа, а новоизградените такива вече се рушат.

 

Направи впечатление и това, че при изливането на бетон не са почистени боклуците отдолу и в момента те са част от бетонената структура на новите отводнителни съоръжения. На много места липсва връзка между отделните елементи на системата за отводняване на платното за движение и поради това се задържа вода, което представлява сериозен риск за пътната безопасност.

 

В близост до ремонта, в гората има обособено строително сметище в разрез с всички действащи норми в България. Пътните знаци, които някога са били част от организацията на движението, са изоставени да лежат в храстите.

 

 

© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies