Представители на 21 общини се включиха в семинар-обучение по пътна безопасност

 (Снимки ЕЦТП)

31 май 2022 г.

Служители от различни сектори на Министерството на вътрешните работи, чиито задължения са свързани и с пътната безопасност, както и представители на администрации, общо от 21 общини, участваха в първи по рода си семинар-обучение по темата.

Той бе организиран съвместно от Европейския център за транспортни политики, община Стара Загора и компанията "3М България". Водещи експерти от Хърватия, Сърбия и България говориха за актуални проблеми и модерни решения в сферата на пътната безопасност, като засегнаха и изключително важната тема за добрата информираност и експертиза както на контролиращите органи, както и на тези, които взимат управленски решения.

Генерални планове за организация на движението, проблеми и предизвикателства, често допускани грешки; Контрол на качеството на пътните знаци и пътната маркировка; Електронни пътни знаци с променящи се съобщения и тяхната роля на пътя бяха сред темите.

Проведено бе и практическо обучение за това как да се разпознават некачествените материали, използвани по пътищата. Сред лекторите бяха проф. Дарко Бабич от Техническия университет в Загреб, инж. Андрия Новакович от фирма 3М, инж. Георги Георгиев от фирма "Сейф конвой".

 

Галерия от събитието ще откриете тук

 

© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies