Представители на ЕЦТП обсъдиха проблеми с безопасността на движението в Пловдив

 (Снимки ЕЦТП)

17 януари 2022 г.

На изнесено заседание в Пловдив членове на екипа на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) дискутираха проблеми, касаещи безопасността на движението в града.

 

Председателят на УС на ЕЦТП Диана Русинова, Емил Янков, член на УС, и експертът Теодор Атанасов се срещнаха с Володя Домошенко, който е представител на „Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи“. По време на срещата бяха обсъдени теми от общ интерес, включително политиките на общината по отношение безопасността на движението. Изтъкнато бе, че сред проблемите са сгрешените пътни знаци и маркировка, които объркват дори и опитни шофьори, като таксиметровите.

 

Представителите на ЕЦТП посетиха и завода на "Милара Интернешънал" за производство на ППС, тип L7е. Фирма „Севик България", която е и член на Сдружението, от няколко години успешно внедрява на българския пазар екологични превозни средства.

 

Работата на компанията в този сектор осигурява достъп на общините и други държавни институции до зелен и екологичен транспорт за покриване на нуждите им като социален патронаж, събиране на скоби за неправилно паркирали автомобили и други комунални дейности. Превозните средства позволяват един по-интегриран подход с висока степен на разбиране към необходимостта от повече екология при управлението на подобен тип услуги, които традиционно се предоставят от общините.

 

 

© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies
© European Center for Transport Policies