Емилия Младенова

Зам. председател и член на управителния съвет

Емилия Младенова е член на екипа на "Европейски зентър за транспортни политики" от 2021 г. Тя притежава над 25 години опит в авиационната индустрия.  Към настоящия момент г-жа Младенова е главен изпълнителен и финанксов директор на "Плейн тех" АД. Компанията се занимава с ремонт и техническо обслужване на въздухоплавателни средства Еърбъс 320, Бойнг 737 и NG, както и с линейно и базово обслужване, поддръжка и ремонт на самолетообслужваща  техника.

 

Г-жа Младенова е също така и мажоритарен съдружник в "Роуз Еър" ООД, която компания е обявена за - инвеститор клас А от Министерство на икономиката. Фирмата е собственик на "Комплексен център Роуз Еър", като в състава й влиза и хангар с три линии за ремонт за обслужване на самолети.

 

В периода от 2001 година до  2016 година Емилия Младенова е заемала длъжността финансов директор и главен счетоводител на авиокомпания "Българиан Еър Чартър" ООД. Преди това между 1997 година и 2001 година е била финансов директор и главен счетоводител на авиокомпания "Балкан" АД.

 

Г-жа Младенова е важна част от екипа на Сдружение ЕЦТП. Тя е изключително отдадена на каузата ни. През 2024 г. получи първата награда "Пазител на пътищата" първа степен, която се връчка на членовете на организацията само при изключителни заслуги при утвърждаването и развитието на Сдружението.