Елиз Несторов

Зам. председател и член на управителния съвет

Елиз Несторов е член на екипа на Сдружение с нестопанска цел "Европейски център за транспортни политики" от август месец 2020 г. Тя е важна част от нашия екип, като е участвала в създаването и утвърждаването на редица транспортни политики.

 

Елиз Несторова е динамичен и опитен лидер, признат за изключителните си умения в областта на консултирането, бизнес стратегията и комуникацията. Като основател и главен изпълнителен директор на AKAEVA Consulting тя e ангажирана с тона да насърчава личното и професионалното развитие, като предоставя иновативни и ефективни решения на физически лица и фирми в САЩ.

 

В допълнение към работата си в AKAEVA Consulting г-жа Несторов е съпредседател на Американско-българската бизнес асоциация, двустранна организация с нестопанска цел, която подпомага малкия и средния бизнес да се развива устойчиво и успешно на американския и българския пазар. Тя работи и като директор по развитието в MidPenn Legal Services - юридическа кантора с нестопанска цел, оперираща изцяло в обществен интерес. Кантората предоставя висококачествени безплатни правни услуги по граждански дела на жители с ниски доходи и жертви на домашно насилие и сексуални посегателства в 18 окръга в Централна Пенсилвания. 

 

Елиз Несторов е отдаден член и на множество международни и местни организации, като заема ръководни длъжности като заместник-председател на Международната асоциация на жените, Вашингтон, окръг Колумбия; съпредседател на Комитета за многообразие, равенство и приобщаване към организацията "Жени в международната търговия", Вашингтон, окръг Колумбия; и член на Консултативния съвет на Коалицията за глобално лидерство на САЩ, Пенсилвания. Тя е също така ковчежник на Съвета по световни въпроси в Харисбърг, член на Съвета на банката с нестопанска цел Presence Bank, Харисбърг, Пенсилвания, член на Women in International Security, член на Борда на директорите на Българския културен център в Централна Пенсилвания и председател на Групата по специални интереси за икономическо и общностно развитие и международни програми, управлявани от САЩ към AGWA.

 

 

Изключителният принос на Елиз Несторов към общността е признат с множество награди и отличия. Тя е носителка на наградата на кмета на град Харисбърг С. Рийд за особени заслуги към обществото, носителка на наградата "Вдъхновяващ влиятелен човек" за глобално въздействие за 2022 г. на Международната асоциация на жените и на наградата "Жена на постиженията" за 2023 г. на YWCA Greater Harrisburg

 

Като цяло Елиз Несторова е лидер с визия, посветен на насърчаването на личното и професионалното израстване, социалната справедливост и икономическото овластяване. Благодарение на своето лидерство и ангажираност тя се е превърнала в уважавана фигура в бизнес сектора и сектора с нестопанска цел, оказвайки значително влияние както в национален, така и в международен план.