Мартин Милушев

Член на управителния съвет

Мартин Милушев е част от екипа от експерти на Европейския център за транспортни политики от август 2021 г. Той е професионален автомобилен състезател, като е бил в екипа на рали състезателя Григор Григоров в АСК „Григоров Рейсинг Тиийм“. Двамата заедно са печелили „Рали Сливен“ и „Рали България“.

 

Милушев е бакалавър по специалността “Информационни ресурси на туризма“ към Университета по библиотекознание и информационни технологии в София. Има магистърска степен по специалността „Организация и управление на корпоративната сигурност” към Военна академия „Георги Стойков Раковски”, а в момента изучава “Финансов мениджмънт” в УНСС.

 

Мартин Милушев дава приноса си към екипа на ЕЦТП чрез познанията си, свързани с двигатели с вътрешно горене, както и чрез анализи за поведението на водачите в рискови ситуации. Той изготвя различни анализи за тенденциите в автомобилостроенето и новите системи за сигурност в автомобилите. Познанията му и опитът му по отношение на проблемите, свързани с туристическите дейности, транспорта и пътната безопасност са особено полезни при изготвянето на експертизи и препоръки.