Платформата MyVe – единствената, която се грижи за всичко за вашия автомобил

(Снимки ЕЦТП)
07 февруари 2023

Вече няма нужда да помним кога изтича годишният технически преглед или винетката на автомобила, защото за това може да се погрижи MyVe (МайВи). Това е единствена по рода си в България динамично развиваща се иновативна платформа от сайт и мобилно приложение, свързваща всички участници на автомобилния пазар – водачи, институции, сервизи и др.

 

Тя позволява създаването на електронно досие на всеки автомобил, което е достъпно за собственика на превозното средство навсякъде и по всяко време чрез мобилно устройство. MyVe осигурява бърз и облекчен достъп на своите потребители до множество услуги и стоки по интуитивен и удобен начин, следващ навиците на потребителите и развитието на дигиталния свят. Затова през платформата собственикът лесно избира най-доброто и най-удобното за него, независимо дали става дума за сервизи, центрове за гуми, бензиностанции или зарядни станции, автомивки, застраховки.

 

 

Поне 3 причини за необходимостта от такава екосистема

 

Създаването на подобна платформа за автомобилния бранш е сред водещите цели на MyVe и е резултат от натрупан дългогодишен опит в тази сфера, в областта на информационните и компютърни технологии, както и информираност за нуждите на потребителите. А динамиката на живота даде най-малко 3 основни причини платформата да бъде създадена:

 

• Автомобилите еволюират и стават все по-сложни – електрическите навлизат все по-бързо на пазара, следвани от водородните, а в още по-далечно бъдеще ще дойде ред и на автономните. Комплексността налага да насочим усилия, за да помогнем на потребители и да ги улесним при използването на техните автомобили от ново поколение.

• Социално-икономическите условия се променят – COVID кризата напомни за липсата на единна платформа, която да свързва клиент и доставчик. Платформата спомага за поддържане на връзката между потребител и „продавач“, намалявайки разходите и спестявайки време и за двете страни. Екосистемата позволява вземането на информиран избор от страна на потенциалния клиент, като предоставя удобен инструмент за търсене, сравнение и бърза поръчка на избраната стока или услуга.

• Очакванията на потребителите се променят – в епохата на дигитализация потребителското поведение също се променя. Всички търсят лесен, бърз и удобен пряк път към осъществяване на тяхната задача и MyVe се стреми да осигури всичко това с няколко клика.

Компанията има дългосрочна визия, като обхване целия жизнен цикъл при използването на даден автомобил – покупка, текущо ползване и последваща реализация.

 

 

Какви услуги се предлагат в момента:

  • Създаване на електронно досие на автомобил – всички важни данни се поддържат онлайн и са достъпни навсякъде и по всяко време;

  • Регистриране на сервизна история (история на разходите);

  • Електронна пътна книжка, за отчитане на пробег на служебния автомобил;

  • Напомняне за важни събития – изтичащи технически преглед, винетка, застраховки, валидност на пожарогасител и пр., като една част от тях са автоматизирани, а от ползвателя се изисква единствено въвеждане на регистрационен номер;

  • Проверка на стойност на данък превозно средство;

  • Проверка и последващо уведомяване за наличие на глоби от Пътна полиция (КАТ);

  • Проверка и последващо уведомяване за наличие на глоби от Агенция “Пътна инфраструктура“ (АПИ);

  • На разположение е огромен каталог от компании, групирани според типа на услуги – пунктовете за технически преглед, гуми центрове, автосервизи, автомивки и т.н.

  • Ежедневно се публикува разнообразно съдържание от новини, авторевюта, снимки, анализи, хумор и др. от света на автомобилите.

  • Има възможност за покупка на гуми, чистачки, акумулатори и др., като асортиментът ще се увеличава в бъдеще.

 

Всички услуги и функции са достъпни на www.myve.bg, като платформата вече помага на над 140 000 регистрирани потребители в грижата за техните автомобили. Важно е да се отбележи, че ползването на платформата не е обвързано с абонаментни планове или ограничение в броя на регистрираните автомобили.