Отстранени са дефицитите на път III-161 между Ботевград и Литаково

(Снимки ЕЦТП)
19 април 2023 г.

След над 3 месеца усилия от страна на ЕЦТП дефицитите по път III-161 между Ботевград и село Литаково най-после са отстранени.

 

За проблемите първоначално през месец януари 2023 година ни сигнализира Дамян Маринов, зам. председател на Общинския съвет-Ботевград и председател на Комисията по обществен ред и сигурност. ЕЦТП извърши инспекция на пътя, който изглеждаше изоставен, като на място бяха установени множество дефицити, сред които липса на необходимите пътни знаци, цялостна липса на маркировка, липса на пешеходни парапети на мостовите съоръжения, липса на мантинели. Констатирано бе и наличието на шахти, поставени в средата на платното за движение, които стърчаха с повече от 5 сантиметра. 

 

Наличието на много паметни плочи на хора, загинали при пътни инциденти, ясно показа, че има спешна нужда от намеса от страна на стопанина на пътя. Очевидно бе, че започнатият ремонт е бил с намерение да се предостави повече пътна безопасност, но към онзи момент идеята се бе превърнала в реална опасност за всички ползватели на пътя. Още повече, че трасето се отличава с падането на мъгли. 

 

След като ЕЦТП сигнализира Агенция "Пътна инфраструктура", започна поетапно отстраняване на проблемите, като най-напред бе положена маркировка, а по-късно бяха коригирани и шахтите. Преди дни работите по път III-161 между Ботевград и село Литаково бяха финализирани чрез изчистване на клони на дървета и растителност, които пречеха на добрата видимост. По този начин отново след намесата на ЕЦТП бе подобрена значително  безопасността на важен за региона на Ботевград път.