Деца от Мездра влязоха при професионалисти в сферата на транспорта

(Снимки ЕЦТП)
26 май 2023 г.

Ученици на от девети и десити клас посетиха по инициатива на ЕЦТП партньори на Сдружението от сферата на транспорта.

 

Децата от Професионална гимназия "Васил Левски" в град Мездра наблюдаваха част от процеса по производство на пътни знаци, запознаха се с работата в два от най-добрите автосервиза в София - сервиза на автомобилния състезател Румен Дунев - "Дунев мотор спорт" и сервиза на Иван Влъчков "Влъчков РТ". Децата имах възможност да разберат каква реализация биха могли да получат и в сектора на авиацията, след като им показахме  и ремонтния хангар на Plain tech и Rose Air на летище "София".

 

За първи път децата видяха и къде и как се произвеждат пътните знаци, които се монтират по пътищата в България. Те имаха възможност да наблюдават целия процес по създаването на един пътен знак от изрязването, двойното обордяване и заваряването на основата на знаците до отпечатването и апликирането на лицевата им страна. Те наблюдаваха този процес във фабриката на "Трафик пътна сигнализация". Лично управителят на фирмата г-н Георги Георгиев им подари накрая по комплект ЗДвП и други подаръци.

 

Младежите научиха много нови неща и зададоха интересни въпроси, като се надяваме, че е по този начин сме провокирали интереса им към професии, свързани със сектор "Транспорт".

 

В бъдеще планираме да организираме посещения и на други места, както и за други училища и ученици, за да се опитаме да привлечем и обучим нови кадри, които да поемат по пътя на специалисти в областта на транспорта.

 

Посещенията се осъществиха със съдействието на Трафик пътна сигнализация, Rumen Dunev, Дунев Мотор Спорт Р21, Ani Duneva, Ivan Vlachkov, IVAN Vlachkov, ИВАН Влъчков, Stamen Vlachkov, Мирослав Павлов, Plain tech, Rose Air. Изказваме специални благодарности към нашите партньори за оказаното съдействие.