За 15 септември ЕЦТП раздаде 15 000 брошури, посветени на пътната безопасност

(Снимки ЕЦТП)
15 септември 2023 г.

Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) продължава практиката да провежда информационни кампании за повече пътна безопасност.

 

По повод началото на учебната година сега на фокус са учениците и техните родители, чиито пример обичайно подрастващите следват. Екип на ЕЦТП и MyVe разработи брошури, съдържащи важни съвети за безопасно поведение, като 15 000 броя вече бяха раздадени в навечерието на новата учебна година и на 15 септември.

 

По 5000 брошури получиха училища в София и Пловдив, 3000 в Ботевград и 2000 в Благоевград. Едно от училищата, в които материалите бяха разпространени, е Частното основно училище "Питагор" в София, което е партньор на ЕЦТП по проблемите на пътната безопасност. На откриването на новата учебна година в училището присъстваха и официални лица, сред които кметът на София Йорданка Фандъкова, Диана Русинова, председател на ЕС на ЕЦТП, ректорът на НСА проф. Николай Изов, Яна Топалова, член на ЕЦТП, Михаил Кръстев и др.

 

Планира се кампанията с раздаване на брошури да продължи и в други населени места по време на учебната година. Предстоят и други инициативи на ЕЦТП на терен, чиято цел е постигането на повече безопасност за всички, особено за децата!

На добър час на всички ученици и учители!