Доброволци на ЕЦТП почистиха растителност от мост и боядисаха парапетите му

(Снимки ЕЦТП)
30 септември 2023 г.

Европейският център за транспортни политики даде пореден пример за ангажираността си към проблемите и на малките населени места, особено в частта, касаеща пътната безопасност.

 

Това стана чрез осъществяването на доброволческа акция за почистване на тротоарите на мост над река Боговина в ботевградското село Гурково. Преди членове и симпатизанти на сдружението да го направят със собствени сили и средства, пешеходната част на моста бе напълно покрита с растителност след десетилетия, в които никой не се бе погрижил да настъпи промяна. А това принуждаваше хората да се движат по пътното платно. Освен това парапетите тънеха в ръжда, което наложи да бъдат изчистени и боядисани.

 

След акцията съоръжението вече е напълно различно и без съмнение осигурява много повече пътна безопасност както за пешеходците, така и за водачите на пътни превозни средства. Припомняме, че този път в момента се използва за обходен на затворения път Ботевград- Мездра (Републикански път I-1) и голяма част от трафика по направлението Видин - София - Кулата преминава именно от там. Мостът не е бил почистван повече от 40 години. В акцията се включи и кмета на село Гурково, която значително допринесе при организацията и събирането на доброволци. 

 

В бъдеще се планират още подобни акции от страна на Сдружението, като също така ще подкрепим и други, организирани от самите вас хората.