ЕЦТП с покана за откриването на отсечка от скоростния път Ботевград-Мездра

(Снимки ЕЦТП)
13 април 2023 г.

По покана на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) екип на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) взе участие в откриването на отсечка от 7,5 км на пътя Ботевград - Мездра.


По време на церемонията пилотът Иван Влъчков, който е част от екипа на ЕЦТП, направи демонстрация със състезателен автомобил, произведен в България. Седемкратният шампион на страната на писта показа, че всеки автомобил може и трябва да се кара разумно и по правилата, а също, че пътят не е писта.

 

Освен Влъчков, от ЕЦТП в церемонията по откриването взеха участие още Диана Русинова, председател на Управителния съвет, както и членовете Яна Топалова, Иван Павлов и Милен Бранков. Екипът отбеляза, че голяма част от дефицитите, които бяха установени по-рано и описани в статия преди три дни, вече са отстранени от изпълнителя. 

 

Отсечката от пътя бе открита от министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, като присъстваха и зам. министърът на МРРБ г-н Николай Шушков, председателят на УС на АПИ инж. Венцислав Ангелов и инж. Десислава Паунова, член на УС на АПИ. Бе отслужена и литургия за здраве.

 

 

В ЕЦТП сме убедени, че ролята на неправителствените организации в процеса по изграждане и пускане в експлоатация на пътищата е важна, защото само чрез диалог може да се постигне по-високо качество в полза на безопасността и гражданите.

 

В навечерието на Великден призоваваме всички участници в движението да спазват правилата, а тези, които искат да карат бързи автомобили, да го правят на пистата, като за подобряване на уменията може да разчитат на съдействие от млади пилоти, като Иван Влъчков.
ЕЦТП продължава да подкрепя стремежа на Българската федерация по автомобилен спорт за това автомобилният спорт в България да се развива в правилна, както и инициативата за това младите хора да изразходват адреналина си по безопасен за всички нас начин. Защото пътят не е мястото, на което това да се прави. Затова днес екипът ни показа, че бързите автомобили може да се карат и бавно, без нарушаване на правилата.

 

Екипът на Сдружението си пожелава никога да не се налага наши експерти да посещават новата отсечка заради възникнало пътнотранспортно произшествие, а на всички вас безаварийно пътуване не само по празниците!